Начин на приготвяне
Обелете доматите моркова и лука. Нарежете на парченца и поставете в блендер, докато се смелят на фина кашичка.
Загрейте зехтина и запържете смелените зеленчуци с бялото вино, сол и риган на вкус, докато сосчето се редуцира и замирише приятно (около 20 минути на умерен до тих огън).
По желание може да добавите и една две настъргани скилидки чесън.
Сварете тортелините според указанията на пакета и отцедете от водата. Хубаво е да останат ал денте.
Смесете пастата с доматения сос и прехвърлете в тавичка. Отгоре поръсете с ементал или кашкавал - колкото повече, толкова по вкусно.
Подредете моцарелата на парченца върху всичко друго и запечете до разтапяне на сирената в загрята на 200 градуса фурна.
Украсете с листа пресен босилек и поднесете ястието топло.
Тортелините на фурна са готови.
Коментари