Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180°C. В дълбок съд на слаб огън разтопете маслото и натуралния шоколад.
Когато шоколадът е почти разтопен, дръпнете от огъня и бъркайте до пълното му разтапяне. Оставете настрани.
В малък съд смесете брашното и солта. Оставете настрани. Разбийте яйцата, захарта и ванилията на най-ниската скорост, после бавно увеличете до средна скорост.
Разбивайте около 10 минути или докато сместа стане бледа и пухкава.
Добавяйте по малко, като редувате от шоколадовата и брашнената смес, като започнете и завършите с шоколадовата.
В тава, покрита с хартия за печене, излейте половината от сместа, отгоре наредете блокчетата шоколад с пълнеж и поръсете с ядките.
Изсипете останалата смес и печете на 180°C около 45-55 минути.
Обърнете върху метална решетка за 15-20 минути. Охладете и поръсете с пудра захар.
Пудрата захар може да замените с глазура по избор.