Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Кръгла протеинова лазаня (постна)

Кръгла протеинова лазаня (постна)

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Кръгла протеинова лазаня (постна)4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"За лазанята с любов или как се приготвя постна и много вкусна протеинова лазаня"

Необходими Продукти

  • тортили - 4 - 5 питки
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • червена леща - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 консерва
  • нахут - 1 консерва
  • червен боб - 1 консерва
  • черен боб - 1 консерва
  • доматено пюре
  • кориандър - на прах
  • чесън - на прах
  • мащерка
  • чубрица
  • босилек
  • риган
  • сол
  • олио
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • растително мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещено олио заедно с измитата леща.

Прибавят се доматите и подправките, като от време на време се разбърква, за да не залепне.

Накрая се слагат нахутът, червеният и черният боб, разбърква се хубаво и 2-3 минути, след това се сваля от котлона.

За приготвянето на лазанята се намазнява съвсем леко тавичка. В нея се слага първата тортила питка, която се намазва с доматено пюре. Отгоре ѝ се разпределя част от плънката.

Следва още една тортия, отново намазана с доматено пюре и пак част от плънката.

Това продължава до изчерпване на плънката (ако пък тортилите свършат, а все още има плънка, тя може да се изяде и само така, с ориз или да се направи нещо като бурито), като върху последната тортия няма нищо.

Слага се във фурната с включен само горен реотан на около 180 градуса.

Приготвя се Бешамелов сос от олио, брашно и мляко. Когато е готов, лазанята се изважда и се полива добре.

Връща се обратно във фурната и когато е почти готова, по желание може да се поръси с кашкавал и да се върне обратно, докато се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: