Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Постна лазаня с коприва и спанак

Постна лазаня с коприва и спанак

Потребител#246506Потребител#246506
Новак
2811548128
Постна лазаня с коприва и спанак
Снимка: Потребител#246506
1 / 3
08/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусна лазаня за пости - опитайте задължително"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет
  • спанак - 300 г пресен
  • коприва - 100 г прясна
  • доматен сос - 500 мл
  • моркови - 2 малки или 1 голям
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 1 глава скилидки
  • кашкавал - 250 г вегански за печене
  • растителна сметана - 200 мл течна
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарен пипер - на вкус от мелничка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете спанака и копривата, хубаво ги измийте и ги смесете в голяма купа.

2. В блендер разбийте морковите, лука, чесъна и доматения сос заедно със солта и пипера.

3. Започнете да нареждате лазанята в подходяща правоъгълна или квадратна форма: първо, разпределете по дъното около половината от растителната сметана. Отгоре подредете ред кори за лазаня и изсипете равномерно върху тях няколко лъжици от соса за лазаня. Покрийте обилно с дебел пласт коприва и спанак и така, докато свършите соса и зеления микс.

4. Върху последния ред с кори разпределете хубаво останалата част от растителната сметана и върху нея обилно поръсете с настъргания кашкавал.

5. Запечете постната лазаня 20 минути под капак при 200 градуса и после за апетитна златиста коричка още около 10 минути без капака.

6. Извадете от фурната и изчакайте лазанята да изстине, преди да я нарежете и сервирате. Така ще е по-лесно да я порционирате и няма да се разпадат толкова парчетата.

Може да гарнирате чиниите с постна лазаня с коприва и спанак с рукола, но аз в тази извънредна ситуация не намерих рукола в близост затова на снимките за съжаление няма рукола в чинията...

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: