Шоко торта с ягоди и лимонада

04/06/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1759262
"Едно парче за щастие, две - защото сте гладни, три - защото това е най-вкусната шоко торта, която сте опитвали "
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • ЗА БЛАТОВЕТЕ
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 250 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • лимонада - 100 мл жълта
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 4 с.л.
  • олио - 100 мл
  • ЗА КРЕМА
  • течна сметана - 300 г сладка
  • захар - 3 с.л.
  • ЗА СИРОПИРАНЕ
  • компот от праскови - 1 бр.
  • ЗА УКРАСА
  • ягоди - 200 г пресни
  • млечен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и яйцата се разбиват до гъста хомогенна смес с помощта на миксер. Добавят се олиото, лимонадата и пресятото брашно с прибавени към него ванилия и бакпулвер, като вече се бърка на ръка, като се добавя и какаото.

Сместа се изсипва в тава с диаметър 25-30 см, застлана с хартия за печене, и се изпича до суха клечка в предварително загрята на 180 градуса фурна на вентилатор.

Блатът се изважда и се се оставя да се охлади напълно, като се обръща и се маха хартията. След охлаждане блатът се разрязва на 3 части с помощта на конец.

Към течната сметана се прибавя захарта и с миксер се разбива до сгъстяване.
С получения крем се слепват блатовете, като всеки се сиропира със сока от компот.

Останалата част от крема се разпределя отстрани и върху шоко тортата.

Шоколадът се рендосва на ситно и с него се поръсва плътно цялата торта от всички страни.

С почистените и сухи ягоди се декорира от страни във форма по избор.

Тортата е хубаво да престои поне 3 часа в хладилник, преди да се консумира.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Изглежда много изкушаващо!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв