Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с кисело мляко и майонеза

Пържоли с кисело мляко и майонеза

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Пържоли с кисело мляко и майонеза
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Магическите свойства на киселото мляко в най-силна степен се усещат, когато се ползва за приготвянето на сочни пържоли"

Необходими Продукти

  • пържоли - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • сумак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се запечатват на тиган от двете страни. В същата мазнина се запържва лукът. Лукът се слага на дъното на тавичката.

Върху него се изливат смесените майонеза, кисело мляко и подправките. Пържолите се подреждат от горе.

Тавичката се запечатва с фолио и се пече 1 час. Фолиото се отстранява и се запича за 10-15 минути.

Пържолите с кисело мляко и майонеза са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Пържолите от какво животно са и от коя точно част на животното? Не може да се сравнява времето за готвене на едно пилешко, свинско, телешко или агнешко, нито пък да е едно и също дали пържолата ще е от врат, гърди, контрафиле, и т.н. Просто "Пържоли" звучи несериозно!
26.05.2022 09:03
1