Начин на приготвяне
Нарежете месото на по-малки парчета и го поставете в тенджера с черния пипер и дафиновия лист.
Налейте вода два пръста над месото и леко посолете, поставете на котлона да се свари до готовност при затворен капак на тенджерата и на слаб огън.
Нарежете лука и морковите на кубчета. Отделно нагрейте олиото и запържете зеленчука за 3-4 минути, заедно с предварително измития и добре прецеден от водата ориз.
Добавете предварително обелените и нарязани на кубчета домати и оставете да поври за кратко, добавете червения пипер, разбъркайте и налейте от още топлия бульон на месото.
След като оризът започне да набъбва, добавете месото, посолете ако е нужно и поръсете с нарязания магданоз.
Оставете да поври за около 5 минути и премахнете свинското задушено от огъня, затворете с капак.
Ястието трябва да е малко по-течно, става сочно и вкусно!
Свинското с ориз и домати е готово.
Коментари