Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с рулца от раци и чесън

Салата с рулца от раци и чесън

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Салата с рулца от раци и чесън
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
"Ако се чудите какво да ги правите онези 2 пакета ролца от раци в хладилника, ние имаме апетитно предложение"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 200 г
  • чесън - 1 глава стар
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рачешките рулца на парченца.

Почистете чесъна и накълцайте на ситно скилидките.

В дълбок съд загрейте маслото. Прибавете чесъна и разбъркайте. Сложете раците, добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.

Прибавете виното и ригана.

Може да добавите зелени подправки по ваш вкус. Оставете да се готви, докато виното се изпари и сложете прясното мляко.

В съд разтворете брашното, за да не стане на бучки, и го добавете при раците.

Разбъркайте и оставете да се сгъсти.

Сервирайте разядката с чаша студено бяло вино.

Рулцата от раци с чесън са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: