Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Запечено козе сирене

Запечено козе сирене

Запечено козе сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Много ще сгрешите, ако не поднесете това запечено козе сирене с отлежало червено вино"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 120 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • домати - 1 бр.
  • маслини - 8 - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съдът за печене (гювече) се капват няколко капки зехтин. Отгоре се слага шайба или плочка козе сирене.

Отгоре върху сиренето се поръсва малко червен пипер и още малко зехтин.

Доматът се нарязва на филийки, които се разполагат върху сиренето, а отстрани се нареждат маслините (зелени и черни).

Сиренето се слага да се запече във фурна на 200 градуса.

Още топло, се поднася за консумация и е идеално мезе за червено вино.

Запеченото козе сирене е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Мерси за рецептата ще я пробвам
25.09.2018 16:42