Начин на приготвяне
Белим картофите, измиваме, нарязваме на кръгчета и слагаме да се варят в леко подсолена вода.
Когато са готови, отцеждаме от водата и намачкваме. Измиваме граха. Морковите белим, измиваме и нарязваме на кубчета. Слагаме в тенджерка граха и морковите и заливаме с вода.
Прибавяме щипка сол. Сваряваме до готовност, като 5 минути преди да свалим от котлона, прибавяме и царевицата.
Сварените продукти отцеждаме от водата с голяма цедка и сипваме при пасираните картофи. Прибавяме към тях и нарязан ситно магданоз и посоляваме на вкус.
В отделна купичка, смесваме горчица, зехтин, щипка сол и лимонов сок. Разбиваме добре и наливаме към картофите, граха, морковите и царевицата.
Разбъркваме добре салатата и сервираме украсена с листенца пресен магданоз.