Начин на приготвяне
Грахът се сварява до готовност във вряща подсолена вода, в която сме сложили и 1 с. л. олио. Отцежда се и се оставя настрана. Ако желаете, може да ползвате консервиран грах.
Морковите и лукът се обелват и нарязват на тънки кръгчета.
В дълбок тиган се загрява олиото и се прибавят морковите, лукът и се поръсват с малко сол. Запържват се до получаването на златист цвят и омекването на продуктите.
След това в тигана се добавя отцедения от водата грах и се залива с лимоновият сок и наситнените зелении (магданоз или копър по избор). За любителите на чесъна тук е моментът да се добавят няколко скилидки пресован чесън.
Зеленчуковата салата се разбърква и се сваля от котлона. Поднася се топла.
Топлата салата с моркови и грах е много вкусна!
Ако обичаш да експериментираш в кухнята, с грах препоръчваме да опиташ нашата грах яхния, а с моркови препоръчваме тези вкусни морковени торти.