gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети със сос Болонезе с гъби

Спагети със сос Болонезе с гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8819k2k8k10
Спагети със сос Болонезе с гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Любимите класически спагети със сос Болонезе и свежа нотка на ароматни гъби"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г
  • гъби - 250 г печурки
  • лук - 1 глава малка
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • кайма - 300 г
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • червено вино - 100 мл
  • босилек
  • риган
  • пармезан - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката. През това време се приготвя сосът Болонезе.

Първо се почистват гъбите, нарязват се на филийки и се изпържват в малко мазнина. Лукът, морковът и чесънът се нарязват на ситно и се слагат при гъбите.

След като се позапържат се прибавя каймата. Добре е тя да е само от телешко месо, но не е задъшжително.

Сосът се разбърква и щом каймата стане на трохи се добавя червеното вино.

След като се поизпари се прибавят смлените домати. Сосът се посолява ма вкус, прибавят се подправките и се оставя да се сгъсти.

Готовите и отцедени спагети се поднасят със соса, настърган пармезан и листенца пресен босилек.

Спагетите със сос Болонезе с гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: