Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спагети от тиквички със сос Болонезе

Спагети от тиквички със сос Болонезе

Спагети от тиквички със сос Болонезе
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
27/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"За любителите на пастата имаме нещо много интересно - какво ще кажете за спагети, направени от тиквички?"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 средна
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 150 - 200 г
  • домати - 1 средно голям
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червено вино - 150 - 200 мл
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата тиквичка се нарязва на тънки ленти - като за истински спагети.

Поръсете с малко сол и черен пипер. Загрява се олио в тиган, добавете тиквичката и задушете докато изври водата и омекне зеленчукът. Дори да хрупка леко, още по-добре.

Извадете тиквичката в чиния, а в тигана запържете ситно нарязан лук и морков на кубчета.

Прибавете каймата, разбъркайте да стане на трохи и сипете доматеното пюре и домата настърган на ренде.

След минута сипете червеното вино и гответе докато сосът се сгъсти. Овкусете с подправките.

Сервирайте спагетите от тиквички със соса Болонезе и за разкош с листенца от пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: