Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с Моцарела и Домати

Паста с Моцарела и Домати

Паста с Моцарела и Домати
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ароматна и много лека паста, която ще превърне яденето в истински празник за сетивата"

Необходими Продукти

  • паста - 400 г
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек
  • риган
  • бейби моцарела - 100 г
  • сол
  • захар - 1/2 к.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода по указанията на опаковката.

Чесънът се счуква или нарязва на ситно и се слага в тиган със сгорещена мазнина. Доматите се настъргват и слагат при запърженият чесън.

Овкусяват се със сол на вкус, малко захар (за да убие киселиността на доматите) и се оставят да се готвят докато се сгъстят. Накрая сосът се ароматизира с нарязан на дребно пресен босилек и малко смлян черен пипер.

В още горещия сос се пускат топченцата моцарела или просто нарязана моцарела. Сосът се изсипва в отцедената паста и се разбърква.

При поднасяне се украсява с листенца пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусно с всяка паста би се получило. Благодаря за рецептата. :-)
19.06.2018 16:47