Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с домати и аншоа

Паста с домати и аншоа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Паста с домати и аншоа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чери домати - 500 г
  • зехтин - 75 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • паста - 400 г по избор
  • галета - 50 г
  • аншоа - 8 филета в олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите наполовина и ги сложете в тава, поръсени с малко зехтин и половината чесън.

Поръсете със сол и черен пипер и ги запечете в загрята на 120 градуса фурна за 90 минути. Сварете пастата, а междувременно загрейте оставащия зехтин и добавете галетата и чесъна.

Запържете ги до покафеняване. Махнете от огъня и смесете с аншоата, печените домати и отцедените спагети. Върнете на огъня за 30 секунди и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: