Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Солена баница с кексово тесто

Солена баница с кексово тесто

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4830176
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Хората винаги може да те разочароват, но тази солена баница с кексово тесто - никога, защото е уникална и много вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (аз използвах Фамилия)
  • олио - 1/2 ч.ч. за намазване на корите при навиване
  • за плънката
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 400 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • за намазване отгоре
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г (нарязано на малки парченца)
  • сусам - бял и черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за кексовото тесто за заливка се разбиват добре и накрая се прибавя и сиренето.

Вземат се корите. Всяка кора се намазва с малко олио, наръсва се с плънката и се завива на руло. Нарежда се в кръг в намазнена тава.

След като всички кори са навити и наредени, баницата се намазва с разбито яйце, разпръскват се парченцата масло и се наръсва с двата вида сусам.

Пече се на 220-230 градуса, като не е задължително фурната да е загрята.

Когато е готова нашата вита баница, се изважда и се завива с кърпа, за да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Aneliq
Aneliq
Най невероятната баница на света! Благодаря за рецептата! Правя я от доста време и всички в къщи я обожават!:)))
23.10.2024 09:46
Анонимен
Анонимен
Че е баница,баница е-а къде е кексовото тесто?
10.04.2023 18:55
5
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Правя я от години, но за плънката не е нужно брашно. Освен това с бакпулвер е по-вкусно. Сиренето натрошавам в отделен съд. Вземам кора, мажа с олио. Слагам втора кора върху нея. Върху нея слагам 3-4 супени лъжици от заливката и разстилам с четка. Поръсвам равномерно от ситно натрошеното сирене. Навивам корите и редя в тава. Това количество заливка стига за кори от 400 гр. Ако са 500 гр. слагам 1 яйце повече и 3/4 кофичка кисело мляко. Със заливката, която остане мажа отгоре навитата баница. Ако е повече заливам с нея суровата баница. При печенето всичко си отива на мястото. Става чудесна баница, а не кекс. Само че се пече на 180 градуса!
15.11.2023 09:22
12
3
Анонимен
Анонимен
Правя я от години. Много е хубава и сочна.
08.09.2023 12:21
1
Анонимен
Анонимен
Чудесна
25.04.2023 11:44
1
Анонимен
Анонимен
Тази температура за печене е твърде висока. Започна да почервенява отгоре още на петата минута. Намалих и пекох на 180 градуса.
15.01.2023 11:31
3
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Но къде е кексовото тесто?
01.03.2022 17:23
4
Анонимен
Анонимен
Пакет кори от 400 или от 500 грама използвате и колко лъжици от плънката слагате на всяка кора?
01.03.2022 14:47
1
Дани Русенова
Дани Русенова
Да кажа, че беше и вкусна! Щом не им стигна.
18.06.2018 19:43
3
1
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Изглежда чудесна .Браво Дани!
18.06.2018 15:49
3
1