Начин на приготвяне
1. Приготвяне на блатовете
В дълбок съд чукнете яйцата и ги разбийте със захарта до пухкав крем. След това добавете млякото, бакпулвера и олиото и отново разбийте. Постепенно започнете да добавяте брашното, като непрекъснато разбивате. Разпределете кексовото тесто в три отделни форми за торта, предварително намазнани и набрашнени или застлани с хартия за печене. Ако фурната ви е със среден размер, може да изпечете двата блата наведнъж и след това третия, както аз, но ако е голяма, може и трите едновременно в загрята на 180°C фурна за 20 мин всеки блат или два блата за 20 мин като при мен. Когато са готови, ги оставете да изстинат.
2. Приготвяне на първи крем за между блатовете
В тенджера изсипете прясното мляко и го оставете да заври. Разтворете съдържанието на пакета нишесте в 100 мл хладка вода и щом млякото заври, го изсипете вътре, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Когато е готов, го оставете настрани леко да изстине. Когато изстине леко, поставете боровинките и разбъркайте.
3. Приготвяне на втори крем за отгоре
В купа сложете Филаделфията и пудрата захар и разбийте до получаване на пухкав крем.
3. Сглобяване на тортата
В подходящ поднос поставете първия блат /не се притеснявайте, ако се начупи, кремът ще го прикрие/ и поставете малко от шоколадово-боровинковия крем. Поставете втория блат и също сложете от крема. На третия блат отгоре поставете от белия крем и размажете навсякъде по тортата. Поръсете обилно с шоколадовите стърготини и подредете бонбони Рафаело. Между всяко топче поставете по няколко боровинки от сладкото за разкош.