Селски крем карамел в тава

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
22/06/2018
"В печка на дърва и приготвен в тава - така се прави най-вкусният крем карамел в света"
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо261 229
  • Преглеждания за месеца3738
  • Преглеждания за седмицата1134
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр. (домашни)
  • прясно мляко - 1 л. (краве, овче или биволско)
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 3 прахчета
  • захар - 100 г за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа счупете яйцата, разбийте и сипете захарта. Разбъркайте сместа с тел или миксер до разтапяне на захарта.

Добавете свареното мляко и ванилията, разбъркайте и оставете на страна.

В тава сипете захарта и я карамелизирайте на котлона, след като стегне, изсипете сместа.

В по голяма тава поставете тавата със сместа и долейте до половината със вода.

Печете крем карамела на водна баня на 100 градуса, това зависи от печката ви, важното е да не завира водата.

По този начин съм приготвяла крем карамела и с трите вида мляко, става невероятно вкусен и без шупли.

Използвайте домашни продукти - вкусът е значително по-добър.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Илия Илиев
Илия Илиев
06.05.2020 08:16
Защо да не завира водата?Аз пък я завирам около 5 минути на котлон,а после запичам на горна фурна.Трябва да престои 5-6 часа за да се разтопи карамелената захар.
0
0
Kikenceto Nikolaeva
Kikenceto Nikolaeva
02.02.2019 18:09
Перфектен!
4
0
Яница Николова
Вкусно!
8
1