Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с Праз и Кайма на Скара

Кюфтета с Праз и Кайма на Скара

Кюфтета с Праз и Кайма на Скара
Снимка: Rabie
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • праз лук - 2 стръка
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1 и 1/2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праз лукът се почиства, нарязва на ситно и се слага в голяма купа заедно с каймата. Ако тя не е предварително осолена, се прибавя сол.

Прибавят се подправките - черен пипер, кимион, чубрица и нарязан на ситно пресен магданоз.

Накрая се наливат около 100 мл вода и каймата се омесва хубаво.

Оставя се да престои похлупена в хладилник за поне шест часа, за да се усвоят ароматите от каймата.

Кюфтетата се пекат на скара от двете страни на загрята и намазнена скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: