Начин на приготвяне
Олиото се загрява в тиган на котлона.
Лютите чушлета се почистват от семенцата и се наситняват. Количеството зависи от лютивината им. Прехвърлят се в тигана заедно със ситно нарязания лук.
Разбърква се и се чукват едно по едно яйца. Разбъркват се лекичко с дървена лопатка и върху тях се наръсва начупеното сирене.
Поръсва се с червен и черен пипер, малко сол (само ако сиренето е безсолно) и накълцания на ситно магданоз.
Похлупва се за няколко минути, като котлонът се намалява на най-ниската степен или направо се изключва.
Миш машът може да се поднесе направо с тигана на масата с препечена филия хляб и салата по избор.
Добър апетит!
Бързата вечеря със сирене и яйца е готова.
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте непременно и рецептата ни за шакшука или яйца по панагюрски.