Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Дип от сирене Фета с мащерка

Дип от сирене Фета с мащерка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Дип от сирене Фета с мащерка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
26/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Общо
8 мин.
Порции
2
"От вас зависи дали ще го поднесете с препечени филийки или свежи зеленчуци - ние гарантираме, че е вкусен"

Необходими Продукти

  • фета - 230 г сирене
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лимони - 1/2 бр.
  • мащерка - 1 с.л. + за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето и чесъна на парченца и поставете в удобна за пасиране купа.

Към тях настържете жълтата част на лимона на много ситно. Изцедете и прибавете две супени лъжици от сока му заедно със зехтина.

По желание може да сложите и 2-3 с.л. цедено кисело мляко.

Сложете мащерката и пасирайте до фина смес.

Поднесете разядката, поръсвайки я с още мащерка и фино настъргана лимонова кора.

Сервира се с препечени филийки или гризини.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Страхотно!
27.06.2018 10:18