Начин на приготвяне
Пригответе си дълбока купа.
Начупете бисквитите на едри парчета.
Нарежете плодовете на сладкото на ситно.
Маслото трябва да е размекнато, но не течно.
Към начупените бисквити прибавете маслото и разбъркайте.
Затоплете течния шоколад в микровълнова фурна за 30 секунди на по-ниска мощност, за да се втечни.
Прибавете го към бисквитите и разбъркайте отново, за да се разпредели равномерно навсякъде.
Добавете сока и нарязаните плодове на сладкото. Може да ползвате и друго сладко по желание.
Затоплете леко прясното мляко и добавете и него. Бъркайте внимателно, докато всичкото мляко се поеме от бисквитите.
Изсипете сместа във форма за торта със свалящ се борд (26-28 см) и заравнете.
Оставете в хладилник за 2 часа.
Смесете заквасената сметана със захарта и разбъркайте, докато се разтопи. Захарта ще направи сметаната по-течна.
Извадете бисквитената торта от хладилника и я залейте със сметаната. Разнесете навсякъде и украсете по желание с шоколадови пръчици, бонбони или с част от плодовете на сладкото.
Върнете тортата в хладилника за една нощ.
Тортата със сладко и заквасена сметана е готова.
Коментари