Бисквитена торта с кисело мляко и шоколад

27/06/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33273402
"Лесна като детска игра, по-вкусна от професионално приготвена торта "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 491
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета
  • еспресо - 1 ч.ч.
  • цедено кисело мляко - 500 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • бял шоколад - 150 г
  • конфитюр от ягоди - 4 - 5 с.л.
  • За заливката
  • шоколад - 200 г
  • масло - 50 г
  • Украса
  • течен шоколад - фунийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като сладкарската сметана се разбива. Добавя се цеденото мляко и стопеният бял шоколад

Бисквитите се потапят в еспресото и се редят във форма за торта. Покриват се с пласт от крема.

Тук-там се слага малко от конфитюра.

Така се правят няколко пласта до изчерпване на продуктите. Тортата се покрива с пласт крем.

Залива се със стопения на водна баня с маслото шоколад.

Отгоре се подреждат фунийките.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар