Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с кисело мляко и желатин

Бисквитена торта с кисело мляко и желатин

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Бисквитена торта с кисело мляко и желатин
Снимка: Петя Тоскова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Искахме торта, която да е много вкусна и много лека - и я получихме"

Необходими Продукти

  • бисквити - 400 г
  • кисело мляко - 1 1/2 кофички
  • заквасена сметана - 200г
  • крема сирене - 250 г
  • кафява захар - 3 с.л.
  • бурбонска ванилова захар - 1 пак.
  • сладко - 3 с.л. (по ваш избор)
  • желатин - 1 пак.
  • прясно мляко - 50 мл
  • портокал - за украса
  • кокосови стърготини
  • цветни топчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си разбиваме киселото мляко, заквасената сметана, крема сиренето, ваниловата захар, кафявата захар и слагаме и сладкото (аз ползвах от портокалови корички). Разтваряме и желатина, както е на опаковката, на водна баня и го добавяме към крема.

Бъркаме, докато не стане гладка смес.

В форма за торта натрошаваме половината бисквитите като прибавяме и прясното мляко и с пръсти натискаме на дъното, за да се получи като блат, добавяме и крема и после пак бисквити и отгоре слагаме пак крем.

Декорирайте по ваш избор.

Сложете торта за около 2 часа в камера, за да стегне.

Бон Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: