Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена Торта с Желирани Плодове

Бисквитена Торта с Желирани Плодове

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бисквитена Торта с Желирани Плодове
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
30/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
44 мин.
Порции
12
"Когато бисквитената торта не е просто лесен за приготвяне десерт, а истинско произведение на изкуството"

Необходими Продукти

  • за блата
  • бисквити - 2 пак. обикновени
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 250 г
  • орехи - 2 ч.ч. (нарязани)
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 6 бр.
  • за желирани плодове
  • плодове - 300 г (по избор)
  • ананас - 500 г косерва
  • лимони - 1/2 бр. (само сока)
  • захар - 3 с.л.
  • желатин - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете единия пакет бисквити в блендер а другия начупете на ситно.

Нарежете орехите. Разтопете маслото.

Разбийте яйцата със захарта и ги сложете в съд на водна баня, като бъркате непрекъснато, докато станат на лек крем. Най-добре е с миксер.

В купа смесете бисквитите, орехите, какаото, разтопеното масло и яйчения крем и разбъркайте.

Вземете форма за торта със свалящ се борд (26 см) и изсипете сместа. Заравнете и поставете в хладилник за 1 час.

Нарежете плодовете в купа и ги залейте с лимоновия сок от 1/2 лимон. Разбъркайте внимателно.

Накиснете желатина в 50 мл от сока на компота. Оставете го за 10-15 минути. След това го поставете в съд на водна баня, докато се втечни.

Подредете плодовете, както ви харесва. Аз ползвах ягоди, череши, банан и консерва ананас.

В останалия сок от компота разтворете 3 с.л. захар и го смесете с готовия желатин.

С тази смес залейте плодовете.

Сложете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ.

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: