Начин на приготвяне
За блата разбийте първо маслото със захарта и добавете разтопения поохладен шоколад. Бъркайте с дървена лъжица и добавете един по един жълтъците, като разбивате хубаво след всеки. Накрая объркайте сместа с разбитите на сняг белтъци.
Разделете сместа на 3 равни части и изпечете всяка поотделно в тава с хартия за печене или намазнена и леко набрашнена. Охладете блатовете и ги слепете с крема, който се приготвя по следния начин:
Разбийте яйцата със захарта в съд на водна баня на котлона на слаба темепратура. Снемете, когато се получи светъл и гладък крем и разбъркайте с разтопения шоколад и масло.
Украсете шоколадовата торта с бадеми, като можете да поръсвате и между блатовете.
Коментари