Моркови в буркани

17/09/2013
Дани Маринова
отДани МариноваНовак
"Сладко-кисели моркови в буркани - сигурни сме, че ще станат първи приятели с отлежалата домашна ракия!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2 буркана
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 905
  • Преглеждания за месеца736
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • моркови - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • за маринатата
  • оцет - 300 мл
  • мед - 300 г
  • вода - 600 мл
  • сол - 3 ч.л.
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете морковите на дребно при нужда. Лука нарежете и отделете на листчета.

Бланширайте морковите за 3-5 минути във вряща подсолена вода и веднага ги пуснете в студена вода.

Смесете всички продукти за маринатата и сложете да се свари. Напълнете морковите и лука в бурканите.

Залейте с горещата марината, затворете с капачки и стерилизирайте за 15 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар