Свински пържоли в лучена марината

12/11/2013
Мимот МимНовак
"Вкусни и крехки пържоли в специална лучена марината"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 656
  • Преглеждания за месеца574
  • Преглеждания за седмицата95
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 броя
  • лук - 1 средно голяма глава
  • лимони - 1 бр.
  • подправки - на вкус и по избор

Начин на приготвяне

Лукът и лимонът се настъргват и се нанасят върху преди това начуканите и овкусени с подправки по желание пържоли. Престояват така минимум 1-2 часа в хладилник (колкото повече, толкова по-добре, а по желание се приготвят сутринта и се готвят вечерта).

Подреждат се в тавичка с много малко мазнина, като маринатата не се отстранява и се пекат 50 мин на 220 градуса, като половината време със фолио, а за останалото време се обръщат, за да се запекат и от двете страни.

Поднасят се с гарнитура - зеленчуци на грил или зелена салата.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 2
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар