Начин на приготвяне
В топлото прясно мляко разтваряме маята заедно с 1 супена лъжица захар и оставяме на топло.
В съд разбиваме яйцата със захарта до побеляване.
Към тях добавяме разтопеното масло, като разбъркваме и прибавяме втасалата мая, ванилиите, кората от лимон, стафидите и брашното.
Получава се меко тесто.
За приготвянето на този козунак ползвах миксер с приставките за тесто.
След като сме оставили веднъж тестото да втаса, втория път тестото се измесва с мазнина, докато се поеме изцяло.
Как да си оформим козунака, зависи изцяло от нас.
Козунак поставяме в намазана с мазнина кексова форма и отново оставяме оставя да втаса.
Отгоре намазваме с разбития с 2-3 капки олио жълтък и обилно се поръсва със захар.
Поставяме във фурната и печем до готовност.
Козунакът в кексова форма е много сполучлив.
Коментари