Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Класически винен кебап със свинско месо

Класически винен кебап със свинско месо

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Класически винен кебап със свинско месо
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"На трапезата винаги ще има място за класическия винен кебап със свинско месо"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - 1/2 к.ч.
  • лук - 1 глава голяма
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна (може и смлян)
  • червено вино - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на малки парчета (25-30 г), подсушете и запържете в дълбок тиган със загрятото олио до зачервяване.

Прибавете последователно ситно нарязаният лук, брашното, червеният пипер и разреденото доматено пюре. Разбъркайте и задушете до изпаряване на течността от вложените продукти.

След което, залейте с виното и 2 ч.ч. топла вода, посолете кебапа със свинско на вкус и прибавете дафиновия лист и черния пипер.

Варете апетитния винен кебап на слаб огън до пълното омекване на месото, ако е необходимо долейте гореща вода.

Класическият винен кебап със свинско месо се поднася топъл, с гарнитура от варен ориз или картофено пюре.

Ако рецептата ти харева, опитай и другите ни предложения за винен кебап или тас кебап.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стъпки 3,4,и 5 са една стъпка като смисъл и действие.Излишните думи са,повечко.И да,виното в края,не е вкусно преварено.
05.11.2024 20:29
1
Анонимен
Анонимен
Виното се слага на края,за да се запази аромата му.
25.01.2024 21:36
6
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Рецептата е ок,но брашното е много според мен
01.05.2023 17:41
9
2