Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на малки парчета (25-30 г), подсушете и запържете в дълбок тиган със загрятото олио до зачервяване.
Прибавете последователно ситно нарязаният лук, брашното, червеният пипер и разреденото доматено пюре. Разбъркайте и задушете до изпаряване на течността от вложените продукти.
След което, залейте с виното и 2 ч.ч. топла вода, посолете кебапа със свинско на вкус и прибавете дафиновия лист и черния пипер.
Варете апетитния винен кебап на слаб огън до пълното омекване на месото, ако е необходимо долейте гореща вода.
Класическият винен кебап със свинско месо се поднася топъл, с гарнитура от варен ориз или картофено пюре.
Ако рецептата ти харева, опитай и другите ни предложения за винен кебап или тас кебап.
Коментари