Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Ригатони с чушки на фурна

Ригатони с чушки на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Ригатони с чушки на фурна1 / 2
31/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • чушки - 750 г
  • ригатони - 500 г или макарони
  • чесън - 2 скилидки, леко намачкани, но цели
  • зехтин - 4 с.л.
  • каперси - 1/4 ч.ч. (50 г)
  • маслини - (50 г), без костилки
  • магданоз - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 с.л.
  • пармезан - 1 1/4 ч.ч. (150 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат на грил и се режат на лентички. Макароните се варят в подсолена вряща вода, до пълна готовност. Изплакват се с вода и се изцеждат добре.

Една скилидка чесън се запържва, а другата се реже на ситно. Добавят се каперсите, маслините, чушките, магданозът и галетата. Осолява се и се поръсва с черен пипер. След около 10 мин. се добавя риганът.

Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Форма за печене се намазва с масло. Макароните и зеленчуците се смесват добре. Поръсват се с пармезана и се пече около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: