Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пангасиус, паниран в бирено тесто, с домати

Пангасиус, паниран в бирено тесто, с домати

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пангасиус, паниран в бирено тесто, с домати1 / 2
31/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Тук ключовата дума е бирено тесто - то гарантира хрупкава коричка и мека сърцевина"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 1.2 филе
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето от пангасиус на парчета. Подправете със сол и черен пипер.

Направете бирено тесто, като смесите разбитите яйца с брашното и бирата. Бъкайте, докато получите гъст крем.

Потопете рибата в тестото и пържете в сгорещения зехтин. В останалата от пърженето мазнина запържете настърганите домати и чесъна.

С получения сос залейте рибата. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

keti.dresher
keti.dresher
Аз приготвих риба пангасиус с бирено тесто. Но вместо с доматен сос направих чеснов сос от 3.6 % кисело мляко и скилидка чесън. Много е вкусно.
10.06.2014 14:29