Начин на приготвяне
Почистете рибата и я нарежете на филенца. Посолете, поръсете с черен пипер и лимонов сок. Оставете я така да се маринова за около 30 минути.
Пригответе биреното тесто, като разбиете яйцата, прибавите солта, бирата и брашното. Разбъркайте и оставете тестото за около 15 мин.
Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете постепенно към тестото.
Извадете я от маринатата, подсушете я с домакинска хартия.
Загрейте мазнината за пържене в подходящ тиган. Потопете всяко парче хек в биреното тесто и изпържете до златисто от двете страни.
Отцедете от мазнината, като подредите парченцата риба върху домакинска хартия.
Поднесете панираната риба още топла с подходяща гарнитура, парченца лимон и студено питие.
Хекът в бирено тесто е готов.