Начин на приготвяне
Смесваме продуктите по-горе. Омесваме тесто. От това тесто с намаслени ръце оформяме малки топчета с големина на голям орех.
Върху плота с помощта на пръстите издърпваме топките така, че да се получи нещо като мекички.
По средата на всяка слагаме по 1-2 чаени лъжички от сместа /надребнени сирене, шунка, магданоз/.
Започваме да събираме краищата, като вързопче и притискаме, за да се затворят добре.
Тава застиламе с хартия и поставяме готовите вързопчета, като обръщаме топчетата с краищата надолу.
Подреждаме ги едно до друго, като оставяме малко място помежду им.
С ножичка разрязваме на кръст горната част на пликчетата, като ги оставяме да втасат, докато удвоят обема си.
След като са вече втасали, ги намазваме с разбит жълтък и поръсваме с микс от семена.
Поставяме във фурната и печем до зачервяване. При изваждането от фурната намазваме питките с вода и покриваме с кърпа.
Престояват така около 20 минути и тогава са готови за консумация .