Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Кашкавалени спирали

Кашкавалени спирали

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кашкавалени спирали1 / 2
17/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кашкавал - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • бира - 200 мл
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - 6 стръка
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва, добавя се затопленото мляко и сместа се загрява на слаб огън, като се разбърква през цялото време.

Брашното се смесва с бакпулвера, добавя се бирата и едно по едно се добавят яйцата. Добавя се кашкавалената смес и всичко се разбърква до еднородно тесто.

Оставя се да почине 30 минути. В загрятата мазнина се налива на тънка струя тестото, като се оформят спирали. Може да се използва фуния, за да бъде дебелината на спиралите еднаква.

Спиралите се пържат до златисто от двете страни и се оставят на салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина. Подреждат се на купчина в чиния и се поръсват с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: