Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Пастицио със спирали

Пастицио със спирали

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пастицио със спирали
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6
"Пастицио със спирали - интересно, различно, вкусно"

Необходими Продукти

  • паста - 500 г суxа
  • кайма - 300 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • домати - 300 мл пасирани или доматено пюре
  • сирене - 200 г твърдо
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 с.л. препечено
  • масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата според указанията и оцеждаме.

Запържваме скълцания чесън и нарязаният на ситно зелен лук. Прибавяме каймата и запържваме до златисто. Подправяме и добавяме и доматения сос. Оставяме да къкри за около 10 мин.

Отстраняваме от котлона. В сух тиган разтапяме маслото и добавяме препеченото масло. Добавяме млякото, подправяме със сол и черен пипер и оставяме на котлона докато сосът бешамел се уплътни.

Разбъркваме пастата и сместа с каймата в дълбока тава. Отгоре заливаме с белия сос.Наръсваме с настърганото сирене и печем пастициото до златисто.

Пастициото със спирали е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: