Пурички с вино

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пурички с вино1 / 2
20/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
35
"Тайната на вкусните пурички не е никаква тайна, просто добавете малко вино"

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч. пудра
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - около 500 г
  • пудра захар - за овалване
  • за плънката
  • конфитюр - от сини сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете маста от хладилника, за да омекне, след което я разбийте с бялото вино.

Добавете пудрата захар и разбъркайте добре.

Постепенно добавете предварително пресятото брашно до получаването на меко тесто, което не лепне на ръцете.

Разточете тестото върху предварително набрашнен плот. Разделете го на правоъгълници.

В единия край на правоъгълника поставете малко от сладкото и навийте пуричките.

Напълнените пурички се подреждат в тава, покрита с хартия да печене и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до придобиването на лек розов загар.

Готовите пурички се изваждат от фурната и още топли се овалват в пудра захар.

Пуричките с вино са много сполучливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марин
Марин
Пишете "добавяте захарта" а в продуктите не е написано "захар".
08.02.2016 22:55
12
1
Покажи всички подкоментари