Бабините сладки гъсенички

Бабините сладки гъсенички
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25
"Най-вкусните бабини гъсенички"

Необходими Продукти

  • яйця - 1 - 2 бр.
  • мас - 200 (или масло)
  • захар - 1 ч.ч. (или пудра захар)
  • кисело мляко - 1 ч.ч. непълна
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л. или амонячна сода + 1 ч.л. оцет
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • брашно - около 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипваме добре омекналата мас, която разбиваме на крем със захарта.

Когато сместа е разбита напълно, прибавяме киселото мляко със содата и разбитите яйца.

Тука е моментът да кажа, че ако използвате бакпулвера, той се пресява с брашното. Ако се използва амонячна сода - тя се разтваря в 1 ч.л. оцет и се прибавя.

Разбъркваме добре, добавяме и ванилията и постепенно сипваме брашното.

Брашното добавяме с лъжица или шпатула до получаване на меко тесто.

Тестото оставяме поне за половин час в хладилника.

Вземаме си тавичката от печката, покриваме я с хартия за печене, и започваме да шприцоваме гъсенички, които разпределяме на малко разстояние една от друга.

Поставяме шприцованите сладки в предварително загрята фурна на 170-180 градуса.

Печем до бледо-розово или около 12-13 минути.

Бабините сладки гъсенички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: