Начин на приготвяне
В съд поставяме маслото и задушаваме нарязания на ситно лук. Прибавяме част от листата на лободата и задушаваме за около 4-5 минути.
Останалата част заедно с копъра, чесъна и магданоза поставяме в съд и пасираме до гладка смес. Овкусяваме със сол.
Отделно пасираме яйцето и изварата и също овкусяваме със сол.
Вземаме една кора и я разрязваме на две по дължина и я намазваме с маслото.
В два поша поставяме поотделно двете смеси. Шприцоваме от смесите, като редуваме първо от единия, след това от другия и така, докато свърши кората.
Завива се на пуричка. Ако искате да е по-дебела, навивате по-рехаво, ако ли не - по-стегнато.
Всяка една готова пуричка намазваме с масло, подреждаме в тавичка и изпичаме на предварително загрята на 200 градуса температура.