Начин на приготвяне
Маслото трябва да е със стайна температура. Маслото се разбива с миксер до получаването на пухкав крем. След това към маслото се прибавя и захарта. Отново се разбива с миксер.
Добавят се водата и жълтъкът. Разбива се хубаво. Брашното се пресява и постепенно се прибавя към сместа. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя на хладно да си почине за два часа. След това се приготвя пълнежът.
Смлените орехи, захарта, прясното мляко и канелата се слагат на котлона. Бърка се непрекъснато, докато сместа се сгъсти. След това се отстранява от котлона.
Готовото тесто се разточва на тънка кора с дебелина около 5 мм. Тестото се нарязва на еднакви квадрати. В единия край на квадратите се слага от плънката и се навиват на пурички.
Редят се в тава, застлана с хартия за печене. Пуричките се се пекат на умерена фурна. Готовите пурички трябва леко да се зачервят. След като са готови, още топли, се овалват в пудра захар.