Домашни пурички

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Домашни пурички
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 7
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Ах, защо ли, защо някои рецепти ни връщат към най-сладките и безгрижни мигове от детството"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 150 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • брашно - 200 г
  • За плънката
  • орехи - 160 г смлени
  • захар - 75 г
  • канела - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да е със стайна температура. Маслото се разбива с миксер до получаването на пухкав крем. След това към маслото се прибавя и захарта. Отново се разбива с миксер.

Добавят се водата и жълтъкът. Разбива се хубаво. Брашното се пресява и постепенно се прибавя към сместа. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя на хладно да си почине за два часа. След това се приготвя пълнежът.

Смлените орехи, захарта, прясното мляко и канелата се слагат на котлона. Бърка се непрекъснато, докато сместа се сгъсти. След това се отстранява от котлона.

Готовото тесто се разточва на тънка кора с дебелина около 5 мм. Тестото се нарязва на еднакви квадрати. В единия край на квадратите се слага от плънката и се навиват на пурички.

Редят се в тава, застлана с хартия за печене. Пуричките се се пекат на умерена фурна. Готовите пурички трябва леко да се зачервят. След като са готови, още топли, се овалват в пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: