Стерилизирани гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Стерилизирани гъби1 / 2
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Стерилизирани гъби в буркани - може да ги включите в почти всяко ястие, така че ще е хубаво да ги имате под ръка"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг
  • оцет - 6 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бахар - 7 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте гъбите. Сложете ги в подсолена вряща вода, за да омекнат. Охладете, отцедете и ги нарежете на филийки.

Вземете два буркана и в тях разпределете равномерно оцета, олиото, бахара, черния пипер и дафиновия лист.

Отгоре наредете гъбите и ги залейте с водата, в която са врели. Ако е необходимо, добавете още преварена и посолена вода.

Затворете бурканите и стерилизирайте маринованите гъби 60 минути.

Стерилизираните гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

анонимен
анонимен
Какво ще стерилизираш? Първо в кипнала саламура - на 1 кг. вода - лъжица сол и малко оцет или щипка лимонтозу /да си запазят гъбите цвета/ добавяш гъбите и варши 10 минути. Предварително да са изчистени и нарязани така, както ти харесват.
вадиш и поставяш в буркан или два и преди да изстине маринатата, допълваш от нея бурканите - взимай в горната част на марината, да няма мътилка. Така в буркана ще изкарат две седмици - едва ли, щото са готови за салата, ей така да си ги ядеш или да ги добавиш в някоя манджа
добави им копър и чесън, когато ги ядеш
17.10.2014 12:02
2
Коста
Коста
Ебати малоумните обяснения.Ей някой за да влезе и да прочете значи са мо необходими доста по детайлни подробности бе идиоти.
Това стерилизирайте 60 мин.как да го разбирам да варя ли или?Или само вие си разбирате какво си пишете?
Каква трябва да е водата какво се слага в нея колко оцет...абе малоумни българи.
17.10.2014 09:01
3
4
2
Покажи всички подкоментари