Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Манджа с ориз и стерилизирани гъби

Манджа с ориз и стерилизирани гъби

редакция:
Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Манджа с ориз и стерилизирани гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Традиционно ястие от българската кухня - ориз с гъби - бързо, лесно и вкусно!"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 буркан печурки, стерелизирани
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 3 бр., пресни или от консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцеждаме гъбите от течността и ги нарязваме на ивички, като запазваме маринатата.

Почистваме и нарязваме на ситно лука и го запържваме в олиото. Прибавяме почистения и измит ориз и запържваме за 7 мин. Добавяме обелените и нарязаните на дребно домати, половината от нарязаните копър и магданоз.

Заливаме с течността от консервата. Добавяме 2 1/2 ч.ч. гореща вода, посоляваме. Доваряваме на ниска температура, докато оризът поема течността.

При сервиране на ориз с гъби поръсваме с останалата част от копъра и магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: