Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Печени чушки»Печени чушки-стерилизирани

Печени чушки-стерилизирани

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Печени чушки-стерилизирани
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Ами да запретваме ръкави и да започваме да печем чушките, че 10 кг не са шега работа!"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 кг червени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се махат опашките на чушките. Почистват се и измиват. Пекат се върху печка и от двете страни.

След като бъдат готови, се слагат в найлонова торбичка и се поръсват със сол.

Така по-лесно се белят. След като се обелят се слагат в буркани, добавя се мъничко сол и се затварят. Варят се 30 минути за стерилизиране.

Печените чушки-стерилизирани са готови.

Опитай и тези стеризилирани чушки за пълнене или нашите парени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Браво
20.02.2023 21:57