Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Мариновани стерилизирани камби

Мариновани стерилизирани камби

Мариновани стерилизирани камби
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10-15
"Бързаме да сложим няколко буркана мариновани стерилизирани камби, докато има пресни зеленчуци по сергиите!"

Необходими Продукти

  • камби - 5 кг
  • сол - 250 г
  • захар - 500 г
  • черен пипер - няколко зърна
  • дафинов лист
  • оцет - 1 бутилка
  • олио - 1/2 бутилка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме от дръжките и семената, измиваме и нарязваме камбите. Поръсваме с 250 г сол и 500 г захар. Оставяме да престоят на хладно 8 часа.

След това сока, който се е отделил от камбите, изливаме в тенджера. Смесваме с 1 бутилка оцет, 1/2 бутилка олио, зърна черен пипер и няколко дафинови листа.

Слагаме маринатата да заври и още докато е гореща, поливаме камбите. Оставят се да престоят една нощ.

На другия ден се пълнят бурканчета (може към маринатата да се добави и малко вода).

Напълнените с камби и марината бурканчета се затварят и се стерилизират за няколко минути, за запечатване на капачките.( 10-15 минути.)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: