Домашни бонбони Рафаело

Violeta StrahilovaVioleta Strahilova
Новак
461175
06/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
50
"Дълго време търсихме сполучлива рецепта за домашни бонбони Рафаело и най-накрая я открихме. А сега я споделяме и с вас"

Необходими Продукти

  • бадеми - 60 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • кокосови стърготини - 370 г
  • прясно мляко - 420 мл. кондензирано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кондензираното мляко се затопля в тенджера с незалепващо покритие. Аз купувам подсладено кондензирано мляко, но ако вашето не е, се добавя захар според вкуса на всеки.

След това, преди да е завряло, се слага ванилията и кокосови стърготини (250 гр.), бърка се, докато се получи като тесто, като намаляваме котлона на минимум.

Когато е готово, се оставя, за да изстине. От изстиналото вече тесто оформяме с ръце кръгли топчета като във всяко топче боцкаме във вътрешността по един бадем (трябва да бъдат сурови, не осолени).

Когато изчерпаме цялото тесто, овалваме бонбонките в останалите кокосови стърготини.

При мен, понеже не се овалваха добре, реших да ги потапям леко в студена вода преди овалването и се получи желаният резултат.

Рецептата за бонбони Рафаело е изпълнена!

Лесно, бързо и вкусно! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
правя рецептата вече 3 пъти, обожавам тези бонбони....ммммм.....
25.04.2023 20:30
Elena Todorova
Elena Todorova
откакто си правим домашно Рафаело, вече не купувам купешките бонбони. Поне тук знаем какви продукти слагаме. Видеото е незаменим помощник, ако ще ги правите за първи път.
28.03.2023 12:40
marcheva14
marcheva14
Бонбоните са хубави, но какво прави тук снимката на Невена Блажева Иванова - това е някаква баница с Чери доматки и в никой случай не е снимка на бонбони Рафаело.....грешка някаква е станала, или аз грешно виждам??! Може би е някакъв нов вид на "Бонбони Рафаело " - банички с зеленчуци за разкош.
23.01.2017 18:56
1
4
Elena
Elena
много ги обичам винаги си купувам,сега мога да опитам и да ги приготвя
19.02.2016 10:27
10
2