Начин на приготвяне
Взима се голяма купа и в нея се изсипват кокосовите стърготини, медът и млякото, след което се разбъркват до хомогенна смес.
Маслото се разтопява и също се прибавя. Белтъците се разбиват на сняг и по желание може да се прибави малко пудра захар към тях.
След като са разбити достатъчно добре, така че да не падат, ако се обърнат наопаки, белтъците се прибавят към кокосовата смес и се разбъркват с шпатула.
Това е много важна стъпка, за да може бонбоните рафаело да станат леки на вкус. Когато сместа е вече готова, взимаме един лешник и го поставяме в малко количество кокосова смес.
Оформяме като топка и оставяме настрани. Така процедираме и с останалите ядки, докато сместа за нашите домашни бонбони не свърши.
Получават се супер вкусни диетични бонбони рафаело!
Кокосовата смес е подходяща не само за диетични бонбони, но и като притурка към домашен сладолед и плодове.
ИДЕЯ: След като сте приготвила домашна торта, може да забъркате сместа и да я постелите отгоре върху сладкиша като снежно одеяло. Получава се много красиво и ефектно.