Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сладкиш с мандарини и крем сабайон

Сладкиш с мандарини и крем сабайон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сладкиш с мандарини и крем сабайон1 / 2
07/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и ½ с.л.
  • кайсиев конфитюр - 4 с.л.
  • бутертесто - 250 г
  • захар - 3 с.л.
  • мандарини - 4 бр.
  • олио - ½ ч.л.
  • за крема сабайон
  • пудра захар - 120 г
  • яйца 5 бр. - (жълтъци)
  • бяло вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса. Тестото се разточва тънко и се слага в тава, намазана с олио. Върху него се изсипва брашното, смесено с една супена лъжица захар.

Мандарините се обелват, разделят се на парченца и се слагат върху тестото на редове. Ако е останало тесто, от него се правят фитили и се слагат между редовете мандарини.

Поръсват се с останалата захар и сладкишът се пече 30 минути. Готовият сладкиш се намазва с конфитюр.

Приготвя се крем, като жълтъците се смесват с виното и захарта и се варят 10 минути на водна баня при непрекъснато бъркане. Свалят се от котлона и се разбиват още 3 минути. Сладкишът се сервира заедно с крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: