Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Постен ябълков сладкиш с овесени ядки

Постен ябълков сладкиш с овесени ядки

Постен ябълков сладкиш с овесени ядки1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Хапнете нещо здравословно, дори и да спазвате пост - всъщност не просто какво да е, а ябълков сладкиш с овесени ядки"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч. кристална
  • ябълки - 2/3 ч.ч. настъргани
  • вода - почти 1 ч.ч. топла
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • оцет - 1 - 2 ч.л. ябълков
  • ванилия - 2 пакетчета
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в дълбок съд пълнозърнестото брашно, овесените ядки, кристалната кафява захар, ванилията, канелата, хлебната сода и ябълковия оцет.

Разбъркваме ги и към тази суха смес сипваме постепенно топлата вода, като се стремим да постигнем хомогенна смес.

Прибавяме настърганите ябълки и след като престои 10 минути слагаме да се пече на 160 градуса до готовност - около 40-45 минути.

Като е готов сладкишът, може да го покрием за да остане мек.

Ябълковият сладкиш е чудесна здравословна следобедна закуска, подходяща дори и за постите!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ПСС
ПСС
Този сладкиш стана любим не само в семейството!!! Също добавям доволно количество смлени ядки! Страхотен!
10.01.2023 20:31
2
Анонимен
Анонимен
Пълно фиаско! Не знам къде сбърках. Следих всичко да е точно. Само содата шупнах с винен оцет. Не бих повторила!
12.08.2022 19:53
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Здравейте,пробвах вашата рецепта.Да страхотно се получи,но и аз добавих малко олио и печени ядки.Благодаря Ви за рецептата.
11.04.2022 13:44
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Благодаря за чудесната рецепта, Илияна! :)
Аз сложих една ябълка и една круша, освен това добавих и една с.л. слънчогледово олио. Сладкишът стана много ароматен и сочен!
12.01.2022 15:34
3