Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Верини с авокадо и сьомга

Верини с авокадо и сьомга

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Верини с авокадо и сьомга1 / 2
12/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр.
  • маскарпоне - 2 с.л.
  • сметана - 100 г
  • лимони - 1 бр.
  • сьомга - 100 г пушена или 200 г рачешки рулца
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • копър - 5 стръка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото се разрязва на две, костилката се отстранява и кората се обелва. Авокадото се нарязва на тънки резени. Лимонът се изстисква и със сока се полива нарязаното авокадо.

Добавя се соевият сос, зехтинът и всичко се пасира.

В отделен съд се смесват сметаната и маскарпонето. Добавят се каперсите и солта.

В стъклени купи или чаши се слага крем от авокадо, отгоре се слагат парченца сьомга или нарязаните на половинки рачешки рулца и се покриват със сметановия крем.

Верините се украсяват със ситно нарязан копър и се оставят в хладилника за 30 минути, след което се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: