Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Задушено»Задушенo телешко контрафиле с гъби (Вайсбрат)

Задушенo телешко контрафиле с гъби (Вайсбрат)

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Задушенo телешко контрафиле с гъби (Вайсбрат)1 / 2
27/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешко месо - 350 г от телешко контрафиле
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • лук - ½ глава стар
  • кладница - 200 г гъби или печурка
  • бяло вино - 100 мл качествено
  • розмарин
  • сол
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото контрафиле с кръгчета с дебелина между 1 и 2 см. Начукайте внимателно парчетата и ги овкусете с черен пипер, след което ги намажете с горчица. Покрийте съда, в който са, и ги оставете в хладилника за се овкусяват за час.

Объркайте брашното с майораната. Загрейте 1 с.л. масло в тиган, овалвайте телешкото в подправеното брашно и ги изпечете до готовност от двете страни.

В същата мазнина от месото задушете ситно скълцания лук, след което добавете 3 гъби, нарязани на ивици. Долейте виното и 100 мл вода, посолете и добавете розмарин.

Върнете контрафилето в съда и сложете капак. Задушете ястието на слаб котлона за около 40 минути или докато телешкото омекне.

Отделно запържете нарязаните гъби в маслото и зехтина.

Поднесете вайсбрата с гъбите и по желание гарнирайте с картофено пюре или сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вайсбратът представлява горната част на бута на телето и по-точно - мускулите от външната част на бута

Контрафилето е месо от горната част на гръбнака
14.10.2023 18:41